Kerken Protocollum Lutherse gemeente Wildervank-Veendam 1756 - 1868

Het Kerken Protocollum is het notulenboek van de kerkenraad van de Lutherse kerk in Wildervank. Het bevat afbeeldingen van alle originele pagina's en de transcriptie en namenindex van 1756 - 1813. Het boek geeft een beeld van een moeilijke periode uit de geschiedenis van Wildervank en Veendam. Door de grote armoede was men sterk afhankelijk van de kerk.
Omdat er veel namen van Lutheranen uit Wildervank en Veendam in voorkomen, is het boek interessant voor iedereen die hier onderzoek naar doet.

Het boek is uitsluitend beschikbaar op CD. De PDF-versie op de CD is zo opgemaakt dat het als boek kan worden afgedrukt (800 pagina's, dubbelzijdig).
Inhoud CD:

- Printversie van het Notulenboek 1756 - 1868 in PDF-formaat
- Webversie van het Notulenboek 1756 - 1868 voor weergave op de PC
- Meer dan 450 afbeeldingen van de originele pagina's in JPG-formaat
- Versie van Acrobat Reader om PDF-bestanden te kunnen lezen

De kosten voor de CD zijn € 15,- exclusief verzendkosten (€ 2,50 binnen Nederland). Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

Achternamen die veel voorkomen in het boek:
Asman, Beckman, Beerends, Boon, Cordes, Dorst, Duënen, Eilers, Freerks, Grever/Greven, Hendriks, Hermans, Hinderks, Hoekenius, Joosten, Jurjens, Ketelaar, Klamer, Klomp, Knigge, Kok, Kramer, Meijer, Middel, Muller, Prummel, Rhode, Schieving, Schmidt, Schreuder, Sluiter, Strobos, Tameling, Temmen, Toorman, Veeltkamp, Wester.